Macie jakieś natręctwa zakupowe?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • axidus821
    Drive
    • 2012
    • 58

Witam

Może wy macie jakieś pomysły: Przy wkrecaniu auta na wysokie obroty i puszczeniu pedału gazu, występuje odgłos jakby cofającego się powietrza z okolic filtra powietrza tak jak na filmiku poniżej.

Nie jest to mój filmik ale odgłos identyczny. W komentarzu pod filmem właściciel napisał że to turbo, ale turbo by wydawało taki dźwięk? może jakiś zawór upustowy ? Na kompie zero błędów Silnik 2.0tdi BKD, normalnie ma moc, ciężko pali na mocnym mrozie, drgania na biegu jałowym + problem wyżej.

Dzięki za pomoc i wskazówki
  • 4x4BKF
    L&K
    • 2010
    • 1279

Ja zawsze kiedy jestem w pobliżu jakiegoś sklepu/stoiska z nożami nie mogę sobie odmówić obejrzenia kilku
    Jeśli się trafi jakiś fajny okaz to zazwyczaj kupuję - wbrew pozorom nie mam jakiejś kosmicznej ilości noży w domu, ale za to w kuchni wszystkie są ostre jak brzytwa a te moje prywatne też są odpowiednio utrzymane.
    Noże, scyzoryki, bagnety))
    4x4

Komentarz

• zepter00
      RS
      • 2008
      • 2304

Ja mam natręctwo ogrodnicze... kupuję drzewa i krzewy a następnie sadzę... mam zapchany ogród a wczoraj sadziłem od 17 do 22. Po posadzeniu podlewam, przycinam, nawożę, pryskam od szkodników i chorób grzybowych... codziennie dotykam liści i igieł oraz mówię do moich zielonych dzieci. Dzisiaj o 8 posadziłem płożącego jałowca "Gold Star" a po południu sadzę dużą tuję kolumnową :wink: Mam drzewa i krzewy ze Skandynawii, z krajów śródziemnomorskich z Korei, z Japonii a nawet z północno wschodniej dalekiej Azji.
      Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• marlej108
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 4976
        • Octavia III (5E3)
        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

ja? natrectwa zakupowe? zadne! :P no moze poza samochodami
        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Zorr
          RS
          • 2011
          • 2110

ja mam cały plik excela z wieloma arkuszami tematycznymi a dotyczący co chciałbym kupić w "najbliższym" czasie, ale tak żeby przechodzić obok i coś kupić to nie bardzo.

PS obszar zainteresowania zakupowego dotyczy:
          - komputerów, rozrywki, tuningu samochodowego no i sprzętu fotograficznego
          Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
          Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• krzysztofer
            Classic
            • 2008
            • 11
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Gdybym miał kilka razy większe dochody to pewnie jakieś natręctwa by się ujawniły. A tak to muszę trzymać je na wodzy
            Ale jedno mam: testuję bajaderki (takie ciastka) w napotkanych cukierniach, poszukując tego idealnego smaku z dzieciństwa z nieistniejącej już cukierni w Bydgoszczy.

Komentarz

• hubert78
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1576

Narzędzia wszelkiego rodzaju ( zwykłe , elektronarzędzia, gadżeto-narzędzia itp.)
              Moja "choroba" jest tak zaawansowana że jak wybieram się do sklepów typu Castorama, to w domu zostawiam wszystkie karty i zabieram jedynie gotówkę wyliczoną mniej więcej na to co muszę kupić. A już odkąd rok temu wporowadziłem się do domku gdzie mam garaż z zapleczem to już masakra, na przykład żona wysłała mnie do marketu budowlanego po trawę, nawóz itp. wróciłem po 2h z rachunkiem na poziomie 500 zł oczywiście o trawie i nawozie zapomniałem :szeroki_usmiech

Komentarz

• kbjanek
                Rider
                • 2009
                • 381

stringi i szpilki dla zony sie licza ??

Komentarz

• 4x4BKF
                  L&K
                  • 2010
                  • 1279

Zamieszczone przez kbjanek
                  Liczą, i to x2
                  4x4

Komentarz

• kapi
                    L&K
                    • 2009
                    • 1174
                    • Fabia combi

dla żony ?? :diabelski_usmiech
                    OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• kbjanek
                      Rider
                      • 2009
                      • 381

lew starowicz podawal kiedys ze 37% mezczyzn powyzej 35 lat ma kochanki,
                      mam wiec jeszcze 2 lata bez zbednych wydatkow hotelowych

Komentarz

• Zorr
                        RS
                        • 2011
                        • 2110

redtube i inne portale ze ślicznotkami się liczą do tych statystyk? ;-)

Komentarz

• hubert78
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 1576

To może za wczasu sobie Hotel kup za 3 lata będziesz miał oszczędności rzędu 2000 zł miesięcznie
                          :wink:

Komentarz

• Jacomelli
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2008
                            • 501

Jedno i straszne:
                            za każdym razem kiedy w aucie słyszę takie piiip i zaświeca się kontrolka paliwa jadę na stację i tankuję. Szlag mnie trafia, wąż w kieszeni syczy ale nie mogę się powstrzymać, bo jak tego nie zrobię to auto mnie powstrzyma przed innymi czynnościami.

Aha i jeszcze jedno:
                            Chyba zaczynam mieć natręctwo kupowania zabawek dla synka- choć jeszcze się nimi nie bawię :lol:
                            Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                            Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• str33t
                              Rider
                              • 2010
                              • 625

Obecnie nic takiego u siebie nie zauważam. Kilka lat temu, kiedy człowiek był młody, lubiłem tel. komórkowe. Miałem zawsze kilka sztuk w idealnym i zwyczajnie lubiłem sobie ot tak zmienić kilka razy w tygodniu tel. :wink:

Komentarz

• McGan
                                RS
                                • 2010
                                • 3573
                                • Superb III (3V3)

Ja uwielbiam sprzęt warsztatowy - przynajmniej raz w miesiącu robię jakieś zakupy typu nasadki, bity, teraz kupiłem dynamometryczny klucz, zaraz przymierzam się do porządnej żaby Chciałem kupić żuraw do silników, ale w garażu się cholerstwo nie zmieści, a szkoda. Muszę wykopać w garażu kanał :idea:

No i oprócz tego - masa, masa kasy leci w auto, tak po prostu - bo to lubię. Po prostu :szeroki_usmiech
                                Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                                Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• 4x4BKF
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1279

McGan, McGan ja też to mam, co jakiś czas kupuje a to nowe klucze, a to wkrętarke, wiertarkę stołową, kompresor, żaby, podstawki, klamoty, organizery na drobiazgi itp do domu. Z tym że tego typu sprzęt mam w robocie a poza tym po prostu tych gratów używam przy pracach domowych. A noże kupuje bez potrzeby, leżą sobie tu i ówdzie. Ostatnio udało mi się kupić bagnet defiladowy od Kałasznikowa i stwierdziłem, że ciekawie by wyglądal drążek zmiany biegów , który by był jednocześnie kaburą na ten bagnet, a gałką zmiany biegów byłaby rekojeść bagnetu
                                  4x4

Komentarz

• djczas
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 9612

a ja nie mam żadnych no może po za unikaniem jakichkolwiek sklepów nawet spożywczych. Ja widząc sklep myśle coraz bardziej o śmierci niż przyjemnościach.

Macie może jakiś sklep dla samobójców ?? bo w takim na dzień dzisiejszy widze siebie szukając sposobu i metody

Sorry ale mam nie tylko dzis ale ostatnio bardzo niski stan i porsze o zakaz pisania aby nie zatruwac życia innym bo nie moge sie powstrzymać od pisania

Komentarz

• zak14
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 605
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja stosuję zasadę one project - one tool, czyli ilekroć coś technicznego mam zrobić - staram się kupić sobie do tego celu jedno nowe narzędzie.
                                      Czasami jeżeli bardzo pożądam narzędzia, to wymyślam sobie do niego projekt - np. podglądanie z dziećmi myszy w dziurze - żeby kupić endoskop na USB

Ilekroć jestem w jakimś markecie - sprawdzam czy nie ma niedrogich mikrofibr pakowanych po 3 lub 5 i jak są to przynajmniej jeden pęczek kupuję.
                                      Octavia 2 FL Combi 1.9 BXE

Komentarz

• phrix
                                        L&K
                                        • 2007
                                        • 1000
                                        • Audi
                                        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Przyznam się, mam tak z kosmetykami... oczywiście samochodowymi. Na półce zalega tyle opakowań, że niejeden sklep by pozazdrościł. Znając zapotrzebowanie kosmetyków starczy mi do końca życia, i jedno woskowanie dłużej :P - pokusa przy szafce sklepowej jest tak ogromna
                                        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• xtremesystems
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2254
                                          • Hyundai

Zamieszczone przez zak14
                                          Ja stosuję zasadę one project - one tool, czyli ilekroć coś technicznego mam zrobić - staram się kupić sobie do tego celu jedno nowe narzędzie.
                                          Czasami jeżeli bardzo pożądam narzędzia, to wymyślam sobie do niego projekt - np. podglądanie z dziećmi myszy w dziurze - żeby kupić endoskop na USB

Ilekroć jestem w jakimś markecie - sprawdzam czy nie ma niedrogich mikrofibr pakowanych po 3 lub 5 i jak są to przynajmniej jeden pęczek kupuję.
                                          panie to sie leczy

Komentarz

• r2r
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 4720
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

U mnie są to płyty CD z muyzką.
                                            Najgorsze jest to że kupuję kilka wydań tego samego albumu. Pierwszą edycję, reedycję, limitowane edycje 2-CD, bądź 2-CD+DVD. Koniecznie szukam zafoliowanych sztuk, a w Media i Saturnie czasem róznie z tym bywa. Rozfoliowywanie i pierwsze otwarcie pachnącego fabryką i tłocznią, egzemplarza, jest dla mnie jak dziki fetysz :spin: Chciałbym odwiedzić VirginMegastore w Paryżu, czyli taki market z samą muzyką-choć obawiam się czy nie podłamałbym sobie taką wizytą moich długoletnich oszczędności, bo w sklepach z płytami jestem jak kobieta w butiku z ciuchami. Czasem zastanawiam się czy to nie zawadza o chorobę :P
                                            Artur

Komentarz

• McGan
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 3573
                                              • Superb III (3V3)

r2r, każdy z nas ma taką swoją małą obsesję ...ja na przykład lubię zapach świeżutkich opon, poezja - wczoraj w domu siedziałem i się inhalowałem nowym nabytkiem :lol:
                                              Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                                              Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• Zorr
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 2110

McGan, ale nie masz kolekcji nowych opon wiszących np.: na ścianie w salonie?

Komentarz

• McGan
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 3573
                                                  • Superb III (3V3)

Zorr, nie no bez przesady

Komentarz

Pracuję...